Ελαιώνας

Η οικογένεια Χριστάκου και η ελιά, έχουν μια προσωπική ιστορία που μετράει γενιές, όχι χρόνια. Η γη και τα δέντρα μας, πάντα ήταν η πυξίδα και το σημείο αναφοράς μας.

Aιωνόβιος ελαιώνας των Κροκεών

Ο αιωνόβιος ελαιώνας των Κροκεών, ακολουθεί τη πορεία της ιστορίας του τόπου. Χαρίζει τους καρπούς και τους χυμούς του ασταμάτητα μέσα στους αιώνες, σε όσους τον φροντίζουν και τον καλλιεργούν με υπομονή και σεβασμό στην προσφορά του.
Το ιδιαίτερο μικροκλίμα, η γεωγραφική θέση και οι σύγχρονες μετρήσεις καθώς η ελαιοκομία εξελίσσεται, έρχονται να τεκμηριώσουν τη σοφία αυτών που, πολλές γενιές πίσω, ημέρωσαν, φύτεψαν και μεγάλωσαν αυτό τον πνεύμονα τροφής, υγείας και πλούτου.

Ο ελαιώνας μας.
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης

Η προσωπικότητα του ελαιώνα των Κροκεών είναι τόσο ξεκάθαρη, το εξαιρετικό ελαιόλαδο που χαρίζει τόσο ξεχωριστό, που η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε πως πρέπει να προστατεύσει αυτή τη μοναδική ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία του, καθώς είναι περιουσία που ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της περιοχής.
Έτσι, ενέταξε το εξαιρετικό ελαιόλαδο Κροκεών στην ιδιαίτερη και σπάνια κατηγορία των ευρωπαϊκών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Kομμάτι σημαντικό αυτού του ελαιώνα είναι και τα δικά μας χωράφια!

Kομμάτι σημαντικό αυτού του ελαιώνα είναι και τα δικά μας χωράφια!

Close