Σμερτολιά, η Σπαρτιάτισα

Μια σπάνια ποικιλία, αρχαία σαν την Ιστορία και αυθεντική σαν τον τόπο από όπου κατάγεται: μια γνήσια Σπαρτιάτισα. Όπως και οι άνθρωποι της Λακωνίας, είναι ανθεκτική και… λιτοδίαιτη, με μεγάλες αντοχές στο κρύο και τη ξηρασία. Εγκλιματισμένη στα δεδομένα και στο μικροκλίμα της περιοχής για αιώνες, γεννάει μικρούς πολύτιμους καρπούς γεμάτους υγεία και δυνατή γεύση που διαφέρει.
Ο ελαιώνας μας στις Κροκεές, αιωνόβιος και με συνθήκες εδάφους μοναδικές στον κόσμο, απαρτίζεται από ελαιόδεντρα αυτής ακριβώς της ποικιλίας με την έντονη προσωπικότητα που έχουν τις ρίζες τους στον “Κροκεάτη λίθο”, πέτρα ξεχωριστή, σκληρή που δαμάζεται δύσκολα. Και δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού.

Η “Σμερτολιά” παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με κορυφαία διατροφική αξία που πιστοποιείται από την μεγάλη συγκέντρωση πολυφαινολών. Δίνει υψηλή ποιότητα χυμού και όχι μεγάλη ποσότητα.

Ακριβώς όπως ταιριάζει στη φιλοσοφία μας και στον τρόπο που παράγουμε ξεχωριστά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, που αξίζουν την εμπιστοσύνη σας.
Close